Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Băsescu, DECLARAŢIE BOMBĂ despre Republica Moldova: "Următorul nostru obiectiv, vrem să ne întregim ţara"

28 noi. 2013,, 02:00   Externe
19574 8
Foto : dcnews.ro
Presedintele României, Traian Basescu, a declarat, miercuri seara, că următorul proiect de țară pentru România este întregirea țării, menționand că este convins că dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci România va fi pregătită.

"Un popor, cand are ocazia sa fie imprena, nu va renunta. Nu mizez pe oameni politici, toata actiunea mea legata de Republica Moldova a fost legata de ideea ca poate ne vom uni, stiu ca nu e momentul acum, dar (...) acest lucru se va întîmpla, pentru ca sîngele apa nu se face", a spus președintele la TVR.

Intrebat daca s-a consultat cu diplomația românească, Traian Basescu a spus: "Cel care trebuie sa dea tonul în politica externă sînt eu. Credeti ca domnul Corlățean nu doreste unirea cu Republica Moldova?".

Seful statului a mai spus: "Dumneavoastra credeti ca ministrul Corlățean nu ar fi de acord cu unirea celor doua state românești?".

"Eu cred ca acum este oportun sa o spunem, ca avem acest obiectiv, dacă vor vrea moldovenii. Eu am spus-o la Chisinau. Sînt convins ca daca in Republica Moldova va exista un curent unionist, România va spune «DA» fara să ezite", a declarat seful statului, despre unireea României cu Republica Moldova, precizînd "Cine poate împiedica un interes național?".

Potrivit președintelui Traian Basescu, "urmatorul proiect de țară pentru România, pe care cred ca de acum il putem spune public este: vrem sa ne întregim țara".

Traian Basescu a precizat că "nu acesta este momentul in care sa putem obține asa ceva". "Momentul pe care trebuie sa il valorificam este sansa republicii Moldova de a intra in procesele de pregatire a accesului in Uniunea Europeana, care dureaza zece ani", a mai declarat Traian Băsescu, arătînd că în zece ani se pot întîmpla lucruri de neprevăzut în prezent.

"Ce-i in mana nu-i minciuna. Hai spre Uniunea Europeana și vom vedea", a concluzionat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?