Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Miniștri amendați pentru nedeclararea averii

12 noi. 2013,, 09:49   Societate
3908 3
Foto: noi.md
Șapte miniștri din actualul Guvern au plătit amendă pentru că nu și-au declarat averile. Despre asta a anunțat președintele CNI, Anatolie Donciu, în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA. Este vorba despre miniștrii Valentina Buliga, Octavian Bodișteanu, Andrei Usatîi, Vitalie Marinuța, Maia Sandu, care au fost amendați cu cîte 1 500 de lei.

Pe numele altor 2 miniștri - Vasile Bumacov și Dorin Recean - procesele verbale contravenționale încă nu au fost finalizate.

„Pe faptul nedeclarării averii avem circa 400 de procese verbale contravenționale, circa 350 de persoane au fost amendate, în mediu 1500 lei pentru nedeclararea averii. Avem și alți deminitari de un nivel mai înalt care care nu au declarat averile și care au fost de asemenea amendați. Persoanele au fost foarte receptive și înțelegători la faptul că au greșit și n-au opus careva rezistență. Este vorba despre 7 ministri care au fost amendați. În unele cazuri demnitarii au comis anumite încălcări nu din motivul că au făcut acest lucru intenționat, dar din neștiință și noi nu am fost prea exigenți", a precizat președintele CNI.

Tototdată, Anatolie Donciu a anunțat că în 90% din cazuri, persoanele vizate au contestat în instanță deciziile CNI. "Sunt acum puse pe rol în instanțele de judecată și se examinează. Sunt și persoane care intențonează să solicite sume fabuloase, estimîndu-se la milioane de lei. Sunt care au solicitat 20 de mii de lei, despăgubiri morale. Acestea urmează a fi plătite de către CNI. Nu avem un astfel de buget, deși la o ședință în Parlament s-a discutat și momentul că ar fi cazul să rezervăm o anumită sumă în buget pentru careva incorectitudini a CNI. Nu cred că se va ajunge la milioane", a mai spus Donciu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?