Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Sondaj: Moldovenii și-au pierdut încrederea în instituțiile statului (VIDEO)

8 noi. 2013,, 15:46   Societate
3798 0
Foto: noi.md
Marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova intervievați de echipa NOI.md în stradă s-au arătat dezamăgiți de activitatea instituțiilor de stat. Aproape fiecare a doua persoană susține că nu are încredere în organele de stat și îndeosebi cele judiciare, transmite NOI.md.

Procuratura, Ministerul de Interne, Serviciul Vamal, Ministerul Justiției, Guvernul și Parlamentul sînt instituțiile care se bucură de cea mai puțină încredere din partea populației. Totodată speranțe pozitive au fost expuse față de biserică, armată, instituțiile medicale și de învățămînt.

Oamenii susțin că nu văd mari schimbări în societate în ultimii patru ani, în afară de promisiuni goale și scandaluri politice. În opinia lor, situația creată este cauzată de incompetența celor de la guvernare și de lupta pentru putere. Cu toate acestea, majoritatea celor intervievați spun că își văd viitorul în R. Moldova, deși au fost și dintre cei care intenționează să se mute cu traiul în alte țări.

Amintim că zilele acestea Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova a prezentat un studiu sociologic care denotă că moldovenii au cea mai mare încredere în biserică, iar cea mai mică – în justiție și partidele politice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?