Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Taxa pentru licență pentru casele de schimb valutar din Moldova se va majora aproape de patru ori

31 oct. 2013,, 10:50   Economie
7897 0
Foto: noi.md
Pentru casele de schimb valutar din Republica Moldova taxa pentru licență va fi majorată aproape de patru ori – pînă la 12 mii de lei, transmite NOI.md. Amendamentele respective la Legea privind reglementarea valutară au fost elaborate de Banca Națională a Moldovei (BNM) și prezentate pentru consultări publice. Potrivit BNM, prin aceste modificări taxa pentru licență pentru casele de schimb valutar va corespunde mărimii taxelor pentru licenţe stabilite pentru alte entităţi din sectorul financiar (de ex., pentru societăţile de plată – 12 mii de lei, societăţile de investiţii – 10 mii de lei, companiile de asigurări – 13 mii de lei).

În cazul reperfectării licenţei, taxa pentru eliberarea copiei autorizate de pe aceasta pentru filiala care deja activează nu se percepe. Taxa pentru licenţa care se eliberează hotelurilor se majorează aproape de două ori – pînă la 6000 de lei, luînd în considerare faptul că hotelurile efectuează doar operaţiuni de cumpărare a valutei străine.
Proiectul de lege mai prevede că termenul de valabilitate a licenţei pentru efectuarea operațiunilor de schimb valutar cu persoanele fizice va fi modificat de la 5 ani la un termen nelimitat. Aceasta este necesar, inclusiv, în vederea concordării cu termenul nelimitat de valabilitate a licenţelor eliberate altor entităţi din sectorul financiar (bănci, companii de asigurări, asociaţii de economii şi împrumut, societăţi de plată, societăţi de investiţii etc.).

În prezent taxa pentru licență pentru efectuarea operațiunilor de schimb valutar în numerar cu persoanele fizice pentru casele de schimb valutar și punctele de schimb valutar de pe lîngă hoteluri constituie 3250 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?