Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Vine cometa! Statele Unite şi Rusia se pregătesc de «un dezastru major» în perioada următoare

7 oct. 2013,, 10:44   Ştiinţă şi IT
19272 6
Foto: enational.ro
Cometa ISON a intrat în zona de interes a “teoriei conspiraţiei” în momentul în care site-ul ultimate survival.net a publicat informaţia conform căreia, cu doar o lună înainte de evenimentul astronomic, Agenţia Naţională pentru Situaţii de Urgenţă din SUA (FEMA) a comandat conserve şi mîncare care pot fi păstrate mai mult timp, în valoare de 14,2 milioane de dolari, care trebuiau livrate înainte de 1 octombrie 2013.

În plus, FEMA a comandat şi cantităţi uriaşe de apă plată. O altă decizie ciudată este că în intervalul 28 septembrie - 5 noiembrie nu a fost permisă nici o intervenţie militară. În plus, unităţile Gărzii Naţionale au încheiat pe 30 septembrie un curs intitulat “Controlul revoltelor”. Şi în Rusia se întîmplă lucruri asemănătoare: Ministerul de Interne îşi pregăteşte oamenii pentru a “manageria situaţia în cazul unui dezastru major”.

Corpul ceresc s-ar putea fragmenta

De ce toate acestea? Teoria conspiraţiei spune că, pe 28 noiembrie, sub influenţa Soarelui, ISON s-ar putea sparge în bucăţi mai mici, ale căror traiectorii imprevizibile ar putea lovi şi Terra. Şi dacă nu se va sparge, în februarie anul viitor ISON va fi atît de aproape de Pămînt, încît coada ei va mătura Terra... În ambele cazuri, efecte ar fi dezastruoase pentru omenire.

Impactul cu fragmentele cometei ar duce la distrugeri masive şi ar face extrem de multe victime. Iar coada cometei ne-ar putea pregăti alte “surprize”. Conform specialiştilor, ea ar putea găzdui, pe lîngă praf cosmic, forme de viaţă extraterestre, inclusiv viruşi şi bacterii în faţa cărora sîntem lipsiţi de apărare şi care ar putea declanşa pe Pămînt adevărate pandemii.

Asteroidul, descoperit în anul 2012

Cometa a primit numele ISON de la International Scientific Optical Network, instrumentul ce a ajutat la descoperirea sa în septembrie 2012 de către doi astronomi amatori din Rusia. Cometa are o traiectorie eliptică în jurul Soarelui, de care se va apropia la doar 1,2 milioane de kilometri pe 28 noiembrie. Această trecere relativ aproape ar putea crea o coadă uriaşă, despre care unii specialişti cred că va putea fi zărită de pe Terra chiar în timpul zilei şi va fi un spectacol uluitor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?