X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Premierul acoperă o escrocherie în proporții deosebit de mari – declarație (FOTO, VIDEO)

1 oct. 2013,, 13:55   Societate
15323 10
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă este acuzat că ar fi implicat într-o schemă frauduloasă de spălare a banilor. Mișcarea Populară Antimafie a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că acesta în cîrdășie cu consulul general al R. Moldova în Bologna, Italia, Nicolae Nuca ar fi stabilit prețuri exagerate pentru serviciile consulare.

Vicepreședintele MPA, Daniela Bodrug, susține că diaspora moldovenească din Italia se plînge că Nicolae Nuca a dublat prețurile pentru serviciile consulare. ”El pune prețuri exagerat de mari pentru fiecare act, fie că-i legalizat, tradus sau perfectat. Prețurile sînt de două ori mai mari decît cele care figurează pe site-ul Consulatului General. Dacă pe site aceste servicii costă 16,30 euro, consulul percepe cîte 35,60 euro. Mai mult decît dublu. Mai mult, consulul încasează personal banii. Pe contul bancar al acestuia doar în prima jumătate a anului curent au fost vărsate o sumă totală de peste 130 de mii de euro”, a declarat Daniela Bodrug.

Potrivit MPA, în această schemă frauduloasă este implicat direct Iurie Leancă. ”Leancă acoperă o escrocherie în proporții deosebit de mari. Această schemă frauduloasă a fost creată de către Nicolae Nuca încă în perioada guvernării comuniste, cînd era consul la Roma. Atunci din cauza acestor ilegalități a fost rechemat, ca ulterior, Guvernul Filat sa-l repună în funcție. Deși Guvernului i s-a cerut să intervină prin instrumente de stat pentru a soluționa această problemă, Ministerul de Externe a zis că o Comisie creată în acest sens va merge în Bologna pentru a monitoriza situația”, a precizat Daniela Bodrug deloc mulțumită de acțiunile Guvernului.

Mai jos puteți vedea o serie de documente care potrivit Danielei Bodrug, confirmă ilegalitățile enunțate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?