Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

În Moldova vor fi anulate accizele pentru articolele de giuvaergie

18 sep. 2013,, 11:06   Economie
4396 0
Foto: oltenianews.com
În Republica Moldova din anul 2014 se planifică anularea accizelor pentru articolele de giuvaiergie, comunică NOI.md. Acest lucru este stipulat în proiectul de politică bugetar-fiscală şi vamală, elaborat de către Ministerul Finanțelor pentru anul 2014, pe care Guvernul îl va examina în curînd.

Conform informaţiilor parvenite de la Ministerul Finanţelor modificările propuse spre introducere în Codul Fiscal se efectuează în scopul ajustării legislaţiei naţionale la legislaţia UE, în ceea ce ţine de structura mărfurilor supuse accizelor, precum şi reieşind din practica internaţională potrivit căreia articolele de giuvaierie nu sînt mărfuri supuse accizelor.

Se preconizează ca anularea accizelor pentru articolele de giuvaierie să determine creşterea importului legal al acestora, ceea ce, în consecință, va duce la majorarea încasărilor din TVA, taxele vamale, dar și din taxele pentru efectuarea procedurilor vamale.
În prezent, accizele pentru articolele de giuvaierie în Republica Moldova sînt calculate pornind nu de la valoarea lor vamală, ci în funcţie de greutate. Astfel, accizele pentru produsele din argint constituie 2,1 lei per gram, iar din alte metale prețioase ‒32 de lei per gram.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?