X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un colier străvechi de 42000 de ani a fost găsit în Liban

17 sep. 2013,, 08:30   Externe
3927 1
Foto: gazeta.ua
Arheologii au descoperit în peștera libaneză Ksar Akil nişte mărgele străvechi. Conform analizei de datare cu radiocarbon, realizată de către cercetătorii britanici de la Universitatea din Oxford, vîrsta relicvei e de circa 42.000 de ani. Iar acest fapt a permis cercetătorilor să privească într-un mod cu totul nou istoria migrației oamenilor străvechi din Africa în Europa.

Potrivit arheologului Catherine Duque de la Oxford, "Orientul Mijlociu – este acea regiune, în care oamenii de știință încearcă să găsească caracteristicile oamenilor moderni, care i-ar fi înlocuit în dezvoltarea lor biologică pe neanderthalienii din Eurasia şi care au trăit în Africa mai bine de 150 de mil. de ani", relatează canalul Al-Arabya.


Artefactul permite să se afirme că cei străvechi oameni dintre cei moderni au migrat din Africa spre Orientul Mijlociu acum circa 42 de mii de ani în urmă. Deşi oamenii de ştiinţă nu exclud faptul că în drumul lor spre Europa, oamenii moderni foloseau alt traseu, dovezi concludente în acest sens nu există pînă cînd.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?