Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Consulul general al României la Bălți, acuzat de acțiuni antistatale

20 feb. 2018,, 18:30   Politică
7314 3

Declaraţiile simbolice de unire cu România pe care le-au semnat mai multe localităţi din ţara noastră ar „costa” cel puţin o mie de euro.

Deputatul socialist Grigore Novac spune că de „cumpărarea” acestor declaraţii s-ar ocupa consulul general al României la Bălţi, Mihai Baciu, care a organizat mai multe întîlniri cu primarii unor localităţi pentru a-i convinge să accepte sume colosale de bani pentru o simplă ştampilă.

„În ultima lună, domnul consul a avut mai multe întîlniri cu primari, vice-președinți și președinți de raioane din nordul țării, pentru a-i influiența și a-i convinge să semneze așa numitele “declarații de unire cu România”. Astfel, trădarea de patrie din partea aleșilor locali, costă de la 1000 la 2000 de euro pentru o declarație semnată”, specifică Grigore Novac.

Potrivit deputatului socialist, Mihai Baciu ar face şi propagandă electorală, fapt ce contravine atribuțiilor sale diplomatice.

„Misiunea domnului consul cu siguranță este alta, însă pe lîngă atribuțiile sale, domnul Mihai Baciu face propagandă în favoarea Partidului Unității Naționale. O altă sarcină pusă consulului Mihai Baciu, care la fel contravine atribuțiilor sale diplomatice, este de a identifica prin toate metodele, inclusiv prin cele de corupție, să identifice potențiali candidați în circumscripțiile electorale care ar candida din parte Partidului Unității Naționale. Toate aceste acțiuni, nu doar că intră în contradicție cu statutul de diplomat, dar sînt și acțiuni de corupere a persoanelor publice”, a adăugat deputatul socialist.


Novac speră ca Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, dar și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, vor monitoriza activitatea consulului general al României la Bălți și vor înainta o notă Ministerului Afacerilor Externe al României.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?