Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Moldova a început să exporte cereale în Asia prin portul Giurgiulești

2 sep. 2013,, 12:55   Economie
4671 0
Foto: gifp.md
Drept urmare a recoltei record de cereale din acest an, compania ”Danube Logistics” a început să transporte din Republica Moldova prin portul Giurgiulești containere maritime încărcate cu cereale pe piețele Asiei și Turciei. Potrivit informației acordate NOI.md de surse din cadrul companiei ”Danube Logistics”, primele 143 de containere, încărcate cu cereale originare din Moldova, au fost transportate din portul Giurgiulești în Filipine, Malaezia și Taiwan în luna august. Potrivit companiei, pe măsura creșterii volumelor de transbordare a containerelor, se diversifică și tipurile de operațiuni efectuate în portul Giurgiulești.

Președintele Consiliului de administrare al ”Danube Logistics”, Thomas Moser, a menționat că serviciul de transportare a containerelor va fi mult solicitat pînă la sfârșitul acestui an, datorită recoltei record, dar și a tarifelorcompetitive, disponibile, de transportare a containerelor în Asia.

”Danube Logistics”, în cooperare cu cele mai importante linii maritime oferă importatorilor și exportatorilor din Moldova servicii internaționale door-to-door de transportare a containerelor. ”Danube Logistics” este investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești, și operatorul serviciului săptămînal, de transportare a containerelor între Moldova și portul Constanța.

Amintim că în acest an în Moldova au fost recoltate 1 mil. 059 mii tone de grîu. Recolta medie a constituit 3,14 tone la hectar – cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?