Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fiodor Ghelici susţine că poliţia a primit ordin să fie arestat

24 aug. 2013,, 16:04   Politică
7159 6
Foto Фото: ipn.md
Liderul Asociaţiei obşteşti „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, susţine că ministrul de interne, Dorin Recean, a primit ordin de la ex-premierul liberal-democrat, Vlad Filat, să găsească o metodă prin care să-l facă să tacă. Acesta susţine că, din informaţiile pe care le deţine, 40 de poliţişti au fost puşi să găsească o cale să fie arestat. Declaraţiile au fost făcute, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

Fiodor Ghelici susţine că are materiale video compromiţătoare cu un membru al PLDM, dar nu a dat detalii despre conţinutul acestora. El a mai spus că în ultimele zile au fost arestaţi cîţiva oameni care sunt implicaţi în colectarea de fonduri pentru asociaţia pe care o conduce, iar ultima picătură care l-a făcut să iasă cu aceste declaraţii în faţa presei a fost faptul că poliţia a tăbărît în casa unei voluntare a asociaţiei şi a reţinut-o, împreună cu soţul, speriind familia şi, în special, copilul mic al cuplului. Potrivit lui Fiodor Ghelici, voluntarii „Moldova Mea” sînt trataţi foarte urît de către poliţişti cu scopul să-i facă să depună depoziţii împotriva sa.

Liderul „Moldova Mea” a declarat ferm că nicio acţiune a autorităţilor nu-l va face să tacă şi, începînd cu luna septembrie, va face publice materiale care arată că cei de la guvernare încalcă legile.

Ghelici a adresat, prin intermediul presei, un mesaj liderului PLDM, Vlad Filat, spunîndu-i că nu va tăcea cît este viu, iar preşedintelui Nicolae Timofti i-a scris despre fărădelegile comise de poliţie. Ghelici afirmă că a ataşat la scrisoare peste 20 de materiale cu declaraţii şi probe. Liderul „Moldova Mea” susţine că se va adresa şi organizaţiilor internaţionale ca să le informeze despre adevărata stare de lucruri din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?