Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Pregătirile pentru lansarea anului Ştefan cel Mare şi Sfînt sînt în toi

17 ian. 2018,, 18:30   Politică
3698 0

Astăzi, 17 ianuarie, şeful statului, Igor Dodon a desfăşurat o şedinţă de lucru cu privire la lansarea anului 2018 - anul lui Ștefan Cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, care va avea loc pe data de 2 februarie, în cadrul unei festivități, la Palatul Republicii, notează NOI.md.

În cadrul şedinţei a fost pus în discuţie planul de acţiuni care conține circa 50 de măsuri de amploare în domenii precum cultura, istoria, educația, sport.

"Vor fi organizate expoziții dedicate marelui domnitor, conferințe științifice, competiții sportive, editate lucrări (științifice și de popularizare), organizate concerte, produse filme, desfășurate diferite concursuri tematice. Concomitent vor fi lansate în toată țara cele trei epizoade ale filmului documentar ”Istoria Moldovei”. Totodată, sute de mii de broșuri despre viața și faptele eroice ale lui Ștefan cel Mare, care se află în curs de elaborare vor fi repartizate pe întreg teritoriul țării, dar și în orașele din străinătate unde există importante comunități de moldoveni", a anunţat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ţării este ferm convins că participarea la acțiunile care se vor desfășura pe tot parcursul anului va spori interesul societății față de istoria și cultura Moldovei și va contribui la cultivarea spiritului patriotic în rîndul cetățenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?