X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Hawaii: Un angajat al apărării civile a declanşat din greşeală alerta antirachetă

14 ian. 2018,, 11:02   Externe
2540 0

O alertă de lansare a rachetelor a produs panică printre locuitorii din Hawaii, înainte de a fi anunţaţi că a fost de fapt o alarmă falsă.

Utilizatorii de telefoane mobile au primit un mesaj care transmitea: "O ameninţare cu rachete balistice către Hawaii. Căutaţi un adăpost imediat. Acesta nu este un exerciţiu"

Un angajat al apărării civile urmează să fie anchetat după o greşeală şocantă în dimineaţa zilei de sîmbătă, cînd o avertizare greşită de alertă a unei rachete balistice a trimis mii de oameni către adăposturi. Alerta a durat 38 de minute pînă cînd o altă informare a fost transmisă pe telefoane, timp în care, potrivit martorilor şi imaginilor, lumea a fugit îngrozită să se adăpostească.

Guvernatorul statului, David Ige, şi-a cerut scuze şi a spus că alerta a fost provocată de un angajat care apăsat butonul greşit. Potrivit unor surse citate de presă, acesta s-ar fi declanşat alarma în timpul unui exerciţiu intern şi nu a fost conştient de greşeală decît atunci cînd telefoanele mobile din centrul de comandă au început să afişeze alerta. Guvernul SUA a anunţat că va face o anchetă completă, iar între timp anajatul a fost "recalificat".

În Hawaii există un sistem de alertă din cauza apropierii potenţiale de rachetele nord-coreene. În decembrie, statul şi-a testat sirena de avertizare nucleară pentru prima dată de la sfîrşitul Războiului Rece.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?