X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Efectivul de animale înregistrat în Moldova a scăzut cu o treime în ultimii ani

5 ian. 2018,, 10:41   Economie
3087 0

Republica Moldova are un efectiv de aproape două milioane de animale. Potrivit datelor Centrului Informațional Agricol, care a răspuns la o solicitare a Agenției de presă IPN, la data de 31 decembrie, în Registrul de Stat al Animalelor erau înregistrate peste 800 de mii de ovine, peste 550 de mii de porcine, bovine – aproape 300 de mii, caprine – aproape 250 de mii.

La evidență mai sînt aproape 45 de mii de cabaline şi peste două mii de asini.

În ultimii ani, efectivul de animale înregistrat a scăzut cu aproape o treime. În 2015, la evidență erau peste cinci milioane și jumătate de animale. La sfîrșitul anului 2016, numărul a scăzut pînă la puțin peste două milioane, iar în 2017 – sub două milioane.

Situația este explicată de către Centrul Informațional Agricol prin faptul că în acea perioadă se efectua doar înregistrarea animalelor, nu erau fixate însă şi cazurile de vindere, sacrificare sau moarte a animalului. De atunci, au fost desfășurate mai multe campanii de informare a deținătorilor de animale despre necesitatea de a informa operatorul național despre circuitul animalelor deținute și ce s-a întîmplat cu animalul după ce a fost înregistrat.

Cele mai multe animale sînt în gestiunea persoanelor fizice, peste un milion și jumătate. În gospodăriile agricole sînt înregistrate aproape 400 de mii. Cele mai multe animale sînt crescute în partea de sud a țării, urmată de zona de nord și cea de centru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?