Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Trump mulţumeşte ţărilor care l-au susţinut în decizia privind Ierusalimul

4 ian. 2018,, 13:21   Externe
1228 0

Preşedintele SUA, Donald Trump, a transmis un mesaj video în care le mulţumeşte ţărilor care au susţinut decizia sa de mutare a ambasadei din Israel în Ierusalim. Gestul Casei Albe a creat valuri de proteste în lumea arabă.

Într-un mesaj video prezentat la o recpţie organizată de SUA la Naţiunile Unite, Donald Trump a muţumit statelor care au votat împotrivă sau s-au abţinut de la vot în cazul rezoluţiei ONU prin care se condamna mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, potrivit ABC News.

Donald Trump a spus că apreciază într-un mod deosebit acţiunile acestor naţiuni care au fost alături de SUA.

Adunarea Generală a ONU a adoptat la mijlocul lunii decembrie o rezoluţie care solicita Statelor Unite să-şi retragă decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel.

Rezoluţia a fost adoptată cu votul favorabil a 128 de ţări membre, nouă voturi contra şi 35 de abţineri. România s-a abținut de la vot, iar ulterior, MAE a motivat această decizie.


"Ministerul Afacerilor Externe reafirmă poziția cunoscută cu privire la implementarea „soluției celor două state", Israel și Palestina, care să co-existe în pace și securitate, și la necesitatea de a pune capăt acestui conflict.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat ulterior că România ar trebui să mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Anunțul vine la puțin timp după ce Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului și a cerut Departamentului de Stat să înceapă demersurile pentru mutarea ambasadei în acest oraș.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?