Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cine sînt cei care vor gestiona afacerile interne ale PDM

3 ian. 2018,, 14:10   Politică
3803 3

Consiliul Politic a bătut în cuie organigrama Partidului Democrat, votînd șefi noi pentru fiecare domeniu de activitate. Lista celor care vor fi responsabili de „afacerile interne ale PDM” a fost decisă la ședința din 14 decembrie.

Potrivit surselor Deschide.MD, fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, a primit mandat de încredere pentru a dirija toată campania electorală din 2018, fiind delegat pentru funcția de șef al staff-ului electoral.

Aceleași surse ne spun că șeful Departamentului strategie și planificare a fost desemnatVlad Plahotniuc, Departamentul finanțe și buget va fi condus de Serghei Iaralov, Departamentul economie, de Pavel Filip, iar Departamentul securitate și ordine publică, de Andrian Candu.

Sergiu Sîrbu a fost ales șeful Departamentului justiție și politici legislative, Departamentul extern va fi condus de Cristina Balan, iar Departamentul dezvoltare regională și administrație publică îl va avea conducător pe Alexandru Botnari (primarul de Hîncești). De domeniul Agricultură și Mediu va fi responsabilă Violeta Ivanov, iar de Problemele Sociale și cele din Sănătate se va ocupa Valentina Buliga. Șef al Departamentului Educație, Cultură, Cercetare și Sport va fi Alexandru Cauia, iar Deparlametul Relații Interetnice a revenit în responsabilitate lui Vladimir Vitiuc.

Potrivit Declarației adoptată la aceeași ședință de Consiliul Politic, „fiecare reprezentant al PDM, delegat în instituţii ale statului sau susţinut de partid pentru diferite funcţii, va avea sarcina foarte clară de a-şi desfăşura activitatea punînd la bază rezolvarea problemelor prioritare ale cetăţenilor din domeniul său de activitate”. Declarația mai spune că agenda politică a Partidului Democrat va fi „agenda apropierii de oameni”.


Declarația integrală a PDM o puteți găsi aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?