Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O nouă modalitate revoluționară de luptă împotriva bacteriilor

31 dec. 2017,, 01:00   Externe
4475 1

Analizarea slăbiciunilor învelişului microbilor care provoacă boli ar putea ajuta specialiştii să creeze noi medicamente şi să le îmbunătăţească pe cele vechi.

Cercetătorii au detectat o slăbiciune a bacteriilor care provoacă boli ce ar putea fi utilizată pentru crearea unor noi medicamente care ar putea fi mult mai puternice decît antibioticele. Independent notează că descoperirea ar putea oferi şi o nouă şansă antibioticelor deja existente care în prezent nu mai au efect.

Rezistenţa la antibiotice este descrisă ca fiind o ''urgenţă a sănătăţii la nivel global'' de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Studiul realizat de către o echipă internaţională de cercetători prezintă identificarea unei slăbiciuni a ''peretelui'' protector al bacteriei, care ar putea fi atacat de antibiotice.

Bacteria gram-negativ responsabilă pentru boli precum ciuma bubonică şi gonoreea este înconjurată de două membrane. Prin distrugerea legăturii dintre cele două membrane, cercetătorii au descoperit că pot diminua protecţia bacteriei.

''Între cei doi pereţi există o proteină care are rolul de gardian, aşadar atunci când antibioticele pătrund în bacterie şi vor comunica,'' a declarat profesorul Jean-Francois Collet, din cadrul Universităţii din Louvain, şi coautor al studiului.


Această comunicare permite bacteriei să dezvolte o rezistenţă la antibiotice.''Prin schimbarea modului în care sunt distribuite aceste proteine putem distruge membrana protectoare a bacteriei,'' a declarat Collet.

De asemenea, prin modificarea structurii bacteriei şi antibioticele mai vechi ar putea fi utilizate din nou.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?