X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Sistemul mixt de vot ar putea fi anulat?

22 dec. 2017,, 11:29   Politică
4082 0

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Comuniștilor vor înregistra la Secretariatul Parlamentului un proiect de lege cu privire la anularea sistemului mixt de vot.

Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Parlamentului de către liderul fracțiunii PCRM, Elena Bodnarenco, citată de NOI.md.

„În calitate de membru al grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului legislativ privind adoptarea legii cu privire la abrogarea Legii 154 din 20 iulie 2017, care a fost constituită la adunarea din 17 decembrie 2017, îndemn Parlamentul să anuleze legea prin care au fost operate modificări la sistemul electoral, respectînd prin acest gest recomandările Comisiei de la Veneția, dorințele cetățenilor Republicii Moldova și opiniile donatorilor țării noastre”, a anunțat Elena Bodnarenco .

La rîndul său, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a întrebat dacă există și un proiect de lege în acest sens.

„Așa, pur și simplu să îndemn, nu pot. Trebuie să propun ceva pe ordinea de zi. Aveți vreun proiect de lege?”, a precizat el.


Drept răspuns, Bodnarenco a anunțat că pînă la sfîrșitul ședinței de azi a Legislativului PCRM va înregistra un proiect de lege în acest sens.

„Vă invităm, domnule Candu, așa cum le-ați promis cetățenilor, să anulați votul pe care l-ați dat pentru modificarea sistemului electoral”, a spus parlamentara.

În replică, Andrian Candu a spus că deputata îi cere să „anuleze dreptul cetățenilor de a-și alege propriii reprezentanți în Parlament”, lucru pe care nu îl va face „niciodată”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?