X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon a refuzat să accepte candidaturile noilor miniștri propuşi de PD

21 dec. 2017,, 19:05   Politică
2335 3

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a refuzat candidaturile noilor miniştri propuşi de Partidul Democrat. Despre asta a anunţat chiar şeful statului într-o postare pe pagina sa de Facebook, notează NOI.md.

„Pornind de la jurisprudența Curții Constituționale și de la prevederile Legii cu privire la Guvern, remanierea guvernamentală propusă trebuie să fie efectuată de Parlament. Suplimentar la cele expuse, cu referire nemijlocit la candidaturile prezentate de către prim-ministru, menționez că noua listă a candidaților la fotoliile ministeriale nu poate fi acceptată din mai multe considerente", a scris Dodon.

Potrivit preşedintelui ţării, majoritatea candidaților propuși au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior.

"Mai mulți candidați au probleme de integritate și, mai grav, unii dintre aceștia au fost personal implicați în frauda bancară, participînd la luarea deciziilor care au dus la devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova. În contextul dat, candidaturile înaintate de Guvern nu corespund criteriilor specificate. Cu atît mai mult cu cît asupra acestora planează un șir de dubii, reflectate în mai multe investigații jurnalistice și ale organelor de ocrotire a normelor de drept", a adăugat Igor Dodon.

Amintim că, în această dimineaţă, președintele Republicii Moldova a semnat decretele privind demisia a șase membri ai Guvernului Filip.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?