Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Atac terorist dejucat în Germania

21 dec. 2017,, 11:01   Externe
1753 0

Autorităţile germane au arestat, miercuri, un individ care plănuia să comită un atac terorist asupra patinoarului din oraşul Karlsruhe, iar potrivit Poliţiei individul are legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, relatează Deutsche Welle.

Individul, identificat sub numele de Dasbar W., este bănuit că ar fi fost membru al grupării jihadiste Stat Islamic. El ar fi planificat de cîteva luni un atac cu vehicul asupra patinoarului din oraşul german Karlsruhe. Anchetatorii au precizat că Dasbar a a încercat, începînd cu luna septembrie, să se angajeze la o companie de livrări colete, pentru a-şi duce planul pînă la capăt.

Conform procurorilor germani, individul a călătorit de două ori în irak în 2015 şi 2016 pentru a se alătura grupării Stat Islamic. El s-a antrenat în ce priveşte mînuirea armelor de foc şi a făcut spionaj în favoarea jihadiştilor, după care a revenit în Germania în iulie 2017. În plus, Dasbar materiale video de propagandă pentru SI pe mai multe platforme online.

Această operaţiune a autorităţilor germane vine la o zi după împlinirea unui an de la atacul de la tîrgul de Crăciun din Berlin, comis de un tunisian. La 19 decembrie 2016, 12 oameni au murit şi alţi cîţiva zeci au fost răniţi după ce tunisianul a intrat cu un camion în mulţimea adunată în centrul capitalei Germaniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?