Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Mai bine să fiu suspendat decît să promovez niște hoți în funcție

21 dec. 2017,, 09:46   Politică
7305 20

Șeful statului nu exclude repetarea scenariului de acum cîteva luni, cînd a fost suspendat temporar din funcție, pentru ca guvernarea să poată numi candidatul la funcția de ministru al apărării, notează NOI.md.

Igor Dodon a precizat că nu va susține categoric cele șapte candidaturi propuse de PD la funcțiile de miniștri, argumentînd că asta ar însemna trădarea poporului. Demnitarul se așteaptă că și de această dată va fi suspendat pentru 5 minute.

„E o mare greșeală din partea PDM, pentru că propune în Guvern persoane care au fost implicate direct în fraudele bancare. Cum poți să-l numești vicepremier pe integrare europeană pe Leancă, care a semnat acele dispoziții ilegale ale Guvernului? Cu siguranță nu vom susține aceste numiri”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la Accent TV.

El a punctat că nu va semna decretele de numire în funcții nici prima și nici a doua oară.

„Dacă facem un pas înapoi și semnez, cred că va fi o trădare. Eu am promis că voi sta la straja intereselor cetățenilor, iar acum, dacă voi semna pentru numirea acelor persoane compromise, cred că poporul nu mă va susține. Mai bine să fiu suspendat pentru 5 minute decît să numesc hoți și bandiți în funcții de miniștri”, a conchis Dodon.


Totodată, el a subliniat că, de vreme ce PD a decis să efectueze remanieri în Executiv, logic era ca și prim-ministrul să plece, iar poporul să decidă mai departe cum să arate guvernarea în urma alegerilor parlamentare anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?