Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Angela Merkel a recunoscut ‘slăbiciunea’ Germaniei

20 dec. 2017,, 13:31   Externe
1828 0

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că în timpul întîlnirii cu rudele celor ucişi în atacul de anul trecut de la tîrgul de Crăciun de la Berlin a recunoscut ‘slăbiciunea statului’ în sprijinirea celor afectaţi de terorism, relatează dpa.

‘Astăzi este o zi de doliu, însă este de asemenea o zi a dorinţei de a îndrepta ceea ce nu a mers bine’, a spus Merkel după o slujbă în memoria victimelor la Biserica Kaiser Wilhelm, aflată în apropierea locului în care a avut loc atentatul în urmă cu un an în centrul Berlinului, conform agerpres .

Douăsprezece persoane au fost ucise şi alte 70 au fost rănite în momentul în care Anis Amri, un solicitant de azil tunisian a cărui cerere fusese respinsă, a intrat cu un camion furat în mulţime la un tîrg de Crăciun în piaţa Breitscheidplatz, din centrul Berlinului, pe 19 decembrie 2016.

Potrivit media locale, participanţii la o întîlnire organizată marţi între membri ai familiilor celor ucişi în atentat şi cancelarul Merkel au rămas dezamăgiţi şi mulţi dintre ei nu au avut şansa să discute faţă în faţă cu cancelarul. Întîlnirea a avut loc la două săptămîni după ce membri ai familiilor victimelor i-au trimis Angelei Merkel o scrisoare în care atacul este prezentat drept o „consecinţă tragică a inacţiunii politice a guvernului dumneavoastră”.

Mulţi dintre cei care au avut de suferit atunci „s-au simţit abandonaţi de stat după atac”, a declarat preşedintele german Frank-Walter Steinmeier într-un discurs susţinut la împlinirea unui an de la atentatul din Breitscheidplatz.


„Cînd în viaţa noastră de zi cu zi a început să-şi facă loc violenţa de neînţeles, (răspunsul ţării a părut) mai puţin intransigent şi încrezător şi mai mult rece şi detaşat”, a remarcat Steinmeier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?