Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cît de periculoase sînt băuturile energizante

29 dec. 2019,, 19:30   Externe
7155 0

Dean Wharmby a fost un sportiv de performanță, care potrivit unora ar fi dus o viață nesănătoasă.

Pentru a-și menține masa musculară trebuia să consume cel puțin 10000 calorii și acest lucru presupunea multe mese la fast-food, dar el a murit intoxicat de otrava la care are acces orice om, de orice vîrstă.

Energizantele sînt printre cele mai apreciate băuturi din lume, deoarece dau imediat un impuls de energie și sporesc concentrarea pe moment. Dean Wharmby consuma și cîte două astfel de băuturi pe oră în timp ce trăgea de fiare, dar din nefericire nu știa care sînt secretele ascunse în aceste doze, deoarece industria nu le dezvăluie niciodată. Băuturile energizante par să aibă efect la început, te țin treaz pentru mai mult timp și te poți concentra mai bine, în plus, îți dau mai multă forță fizică. Din nefericire, acestea conțin diverse substanțe cancerigene, care creează dependență.

Dean a fost diagnosticat cu cancer, dar a continuat să aibă un regim alimentar nesănătos și odată ce tumoarea a început să se micșoreze el a reintrodus mai multe doze de energizant pe zi. Din cauza acestor băuturi sportivul a fost rediagnosticat cu cancer de ficat și i s-a zis destul de clar de către medici că obiceiurile lui proastre, printre care consumul zilnic de energizante, i-au distrus iremediabil ficatul și au creat celule canceroase. Din nefericire, de această dată, el a pierdut lupta cu cancerul și a decedat, lăsîndu-și soția văduvă și Fetița fără tată.

Această poveste este una tragică, dar reprezintă un semnal de alarmă ce deschide numeroase discuții. Cele mai multe băuturi energizante sînt periculoase deoarece conțin niacină, o substanță despre care se știe că afectează grav ficatul. O băutură energizantă normală, conține pînă la 40 mg de niacină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?