X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reacția lui Dodon la chemarea din Rusia a ambasadorului Moldovei

18 dec. 2017,, 17:01   Politică
6493 20

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se arată indignat de decizia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova privind chemarea din Federația Rusă, pentru consultări, a ambasadorului Moldovei în această țară, Andrei Neguța.

Șeful statului a menționat că, de fapt, acest lucru înseamnă scăderea pe o perioadă nedeterminată a nivelului relațiilor diplomatice cu principalul partener strategic – Federația Rusă, relatează NOI.md.

Președintele Republicii Moldova a scris într-o rețea de socializare că consideră acest lucru drept o nouă provocare a guvernului proeuropean, care vizează subminarea parteneriatului strategic dintre cele două țări. Potrivit lui, eurounioniștii din conducerea Moldovei continuă în mod deliberat să tensioneze relațiile cu Rusia pentru a-și cîștiga loialitatea față de Occident.

Șeful statului a accentuat că această acțiune neprietenoasă a fost întreprinsă în ajunul vizitei sale planificate la Moscova, la invitația președintelui rus, Vladimir Putin.

„Dacă scopul acestei provocări este zădărnicirea vizitei mele în Rusia, aceasta nu va avea niciun efect: eu nu intenționez să-mi schimb planurile și voi întreprinde o vizită în Rusia în orice caz“, a scris Igor Dodon.


„Poporul din Moldova mi-a încredințat mandatul de a construi relații de parteneriat normale cu Federația Rusă. Pe parcursul anului, am făcut multe în această direcție și această lucrare comună va continua. Relațiile moldo-ruse se vor îmbunătăți în ciuda oricăror provocări ale regimului eurounionist de la Chișinău”, a subliniat președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?