Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Jurnaliștii nu vor avea posibilitatea să-l intervieveze pe Filat

18 dec. 2017,, 14:30   Politică
4394 2

Cei șase jurnaliști care au anunțat despre intenția de a realiza un interviu cu fostul premier Vlad Filat, aflat în Penitenciarul 13 de mai bine de doi ani, nu vor avea posibilitatea să-l intervieveze pe fostul oficial.

Într-un răspuns oferit de Departamentul Instituții Penitenciare (DIP) este explicat faptul că acest lucru nu este posibil.

„Condamnatul Vladimir Filat are calitate procesuală în altă cauză penală aflată în procedură. În așa fel, reieșind din prevederile art. 181, aliniat (2) din Codul de executare și punctul 279 din statutul executării pedepsei de către condamnați, DIP nu este în drept să autorizeze întrevederea dumneavoastră cu acesta fără permisiunea specială a organului de urmărire penală sau instanței de judecată, în procedura căreia se află cauza penală”, spune directorul interimar al DIP, Aureliu Suhan.

Amintim că șase jurnaliști din R. Moldova au semnat un demers la adresa Ministerului Justiției și DIP la începutul lunii decembrie curent, prin care solicită realizarea unui interviu cu Vlad Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?