X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Candu anunță că PD se va implica în desfășurarea referendumului

18 dec. 2017,, 11:00   Politică
14293 14

PD ar putea susține grupul de inițiativă pentru desfășurarea referendumului de anulare a sistemului mixt de vot, a anunțat spicherul Andrian Candu în cadrul unei emisiuni, notează NOI.md.

Democratul consideră că cheltuielile pentru organizarea referendumului, estimate la 80-90 de milioane de lei, nu trebuie în niciun caz suportate de stat.

„Ca să nu mai existe nicio suspiciune în societate, eu mi-aş dori ca el să se desfăşoare, dar nu pe banii statului. Şi chiar am început discuţiile cu colegii care ar fi implicarea noastră, a Partidului Democrat, să-i ajutăm pe cei care vor să organizeze referendumul. Poate chiar să strîngem bani. Îi vom ajuta inclusiv cu colectarea semnăturilor, de ce nu? Dar noi ştim că va fi eşec”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Cu toate acestea, spicherul a menționat că nu vede personal nicio necesitate în organizarea acestui referendum. „Este clară dorința cetățenilor de a-și vota propriul candidat în Parlament, asta reiese și din sondaje, dar și din discuțiile cu oamenii, deci acest referendum este sortit eșecului”, a conchis Candu.

Menționăm că ieri a fost creat grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt de vot, adoptat în vara acestui an de către democrați și socialiști. Grupul a fost constituit în cadrul unei adunări generale, la care au participat aproape 700 de cetăţeni cu drept de vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?