Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Noi drepturi pentru femeile din Arabia Saudită

17 dec. 2017,, 02:05   Externe
2301 0

Femeile din Arabia Saudită vor putea de asemenea să conducă motociclete şi camioane începînd cu iunie 2018, au clarificat autorităţile, la aproape trei luni după anunţul făcut de Riad că femeile vor putea şofa, relatează AFP.

În acest regat ultraconservator, femeile sînt supuse totuşi unor restricţii severe şi trebuie să fie sub tutela unui bărbat din familia lor pentru a putea studia sau călători.

"Le vom permite femeilor să conducă motociclete" şi camioane, a dat asigurări vineri Direcţia Generală a Circulaţiei, răspunzînd mai multor întrebări privind decretul regal anunţat în septembrie, conform agenţiei oficiale de presă SPA.

Întrebate despre posibilitatea de a se face o distincţie între femeile şi bărbaţii care conduc, prin plăcuţe de înmatriculare diferite, autorităţile au precizat că "nu va exista nicio diferenţiere".

În caz de infracţiuni sau de accidente grave, femeile-şofer vor fi totuşi duse la un centru de poliţie rezervat femeilor.

La sfîrşitul lunii septembrie, comunitatea internaţională a salutat decizia 'istorică' a regatului saudit, singura ţară din lume ca interzicea pînă acum dreptul femeilor de a conduce maşini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?