Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor ne spune cum trebuie să fie brazii artificiali

14 dec. 2017,, 18:15   Societate
2425 1

Înainte de principalele sărbători ale anului, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) a elaborat un set de recomandări pentru procurarea Pomilor de Crăciun artificiali. În primul rînd, consumatorii sînt atenţionaţi să evite produse de calitate îndoielnică, informează MOLDPRES.

Potrivit specialiştilor APC, cumpărătorii trebuie să aibă grijă ca baza bradului să fie dreaptă și să aibă suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.

„Unele materiale polimerice conțin substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse. Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumînărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice”, au afirmat surse de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Totodată, este binevenit să fie achiziționați brazi artificiali rezistenți la foc sau care nu întrețin arderea. De asemenea, trebuie respectate unele reguli şi la procurarea jucăriilor, evitîndu-se cumpărarea celor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente.

„Dacă vînzătorul declară că oferă garanție îndelungată pentru Pomul de Crăciun, atunci de la acesta trebuie solicitată eliberarea talonului de garanție cu precizarea termenului. Păstrați bonul de casă eliberat de comerciant pentru a confirma efectuarea cumpărăturii (inclusiv certificatul de garanţie)”, se indică într-un comunicat APC.


Pentru cei care preferă la sărbători Pomi de Crăciun naturali, pepinierele Agenţiei “Moldsilva” preconizează să scoată în acest an pe piaţă aproape 58 mii de conifere. Tăierile vor începe în următoarele zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?