Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Programul social „60 plus” îndeamnă nepoții să-și invite bunicii la teatru

14 dec. 2017,, 12:52   Societate
3873 0

Nepoții și copiii sînt îndemnați să-și invite bunicii la teatru în cadrul unei campanii, parte a Programului social „60 plus”, lansat joi, 14 decembrie.

Campania „Vino cu bunicii la teatru”, care reprezintă doar una dintre acțiuni, este organizată în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Astfel, timp de o lună, la fiecare bilet cumpărat la spectacolele Teatrului, vizitatorii vor primi unul gratuit, la prezentarea legitimației de pensionar a unuia dintre bunici sau părinți 60 plus.

În cadrul Programului se lansează și platforma online 60plus.md. Site-ul conține proiecte foto și video, articole, interviuri, reportaje și analize pe diferite teme de interes atît pentru vîrstnici, cît și pentru nepoții și copiii acestora. Totodată, angajatorii sînt îndemnați să expedieze oferte de muncă pentru persoanele 60 plus, care vor fi plasate pe site. De asemenea, ONG-urilor sînt îndemnate să expedieze oferte pentru voluntariat, pe care ar putea să-l facă această categorie de vîrstă.

Prima acțiune din cadrul Programului, campania „Vino cu bunicii la teatru”, începe din 14 decembrie. Directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”, Petru Hadîrcă, a declarat că pe parcursul stagiunii a observat că cei care vin mai des la teatru sînt și cei trecuți de vîrstă a doua. „Tot colectivul Teatrului a salutat această idei și sperăm să aibă priză. Atunci cînd vedem în sală spectatori trecuți de 60 de ani, sîntem și noi mai bucuroși, mai mîndri și ne scoatem Pălăria în fața lor”, a mai spus Petru Hadîrcă.

Cheltuielile pentru cele 400 de bilete la spectacol, oferite gratuit, sînt acoperite de către o companie farmaceutică. Directorul entității, Vasile Cazacu, a declarat că în calitate de medic, dar și director al unei companii producătoare de medicamente, crede în eficiența terapiei medicamentoase, însă pe lîngă medicamente, pacienții mai au nevoie de un sprijin, de un cuvînt bun, atenție.

Pe lîngă platforma online, în cadrul Programului social „60 plus” se vor organiza mai multe activități, inclusiv evenimente publice și campanii de informare, ce vor contribui la incluziunea socială a acestui grup de cetățeni și vor pune în valoare comunicarea între generații.

Programul social „60 plus” este implementat cu suportul financiar oferit de către Departamentul de Stat al SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?