Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O delegaţie a ministerului rus al Apărării a ajuns la Phenian

13 dec. 2017,, 20:30   Externe
2099 0

O delegaţie a ministerului rus al Apărării vizitează, miercuri, capitala nord-coreenă Phenian, pe fondul eforturilor "de a revizui politica de ameninţare reciprocă şi de intimidare", a anunţat agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA, citată de agenţia IANS.

Delegaţia este condusă de către Victor Kalganov, directorul adjunct al Centrului de comandă pentru Apărăre Naţională din Rusia.

Ambasada Coreei de Nord în Rusia a confirmat informaţia, fără a oferi detalii suplimentare despre scopul acestei vizite.

Vizita are loc la doar două săptămîni după ce o delegaţie a parlamentarilor ruşi a efectuat o călătorie oficială la Phenian.

Delegaţia ministerului rus al Apărării a ajuns la Phenian în aceeaşi zi în care SUA au anunţat disponibilitatea de a deschide discuţii privind dezarmarea nucleară cu regimul din Coreea de Nord, fără condiţii prealabile.


Rusia şi China au propus ca statul nord-coreean să renunţe la programul de înarmare nucleară dacă Statele Unite şi Coreea de Sud vor înceta exerciţiile militare în regiune.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a transmis secretarului de stat american, Rex Tillerson, în data de 7 decembrie, că regimul de la Phenian doreşte negocieri directe cu Statele Unite pentru stabilirea unor "garanţii de securitate".

La 29 noiembrie, Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă din Statele Unite ale Americii. Serviciile de informaţii sud-coreene nu exclud posibilitatea unui nou test nuclear din partea Coreei de Nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?