X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Trump ar putea să viziteze anul următor Marea Britanie

12 dec. 2017,, 20:31   Externe
1805 0

Preşedintele american Donald Trump ar putea efectua o vizită oficială în Marea Britanie la începutul anului 2018, în pofida disensiunilor recente cu premierul britanic Theresa May pe Twitter, a informat Woody Johnson, ambasadorul SUA la Londra, relatează site-ul postului BBC.

Ambasadorul SUA la Londra: Donald Trump ar putea să viziteze anul următor Marea Britanie

Woody Johnson a mai declarat pentru reporteri că disputa între Donald Trump şi Theresa May a fost "cel mai probabil interpretată greşit".

Premierul britanic l-a criticat pe preşedintele Donald Trump din cauza unor videouri cu temă islamofobă pe care acesta le-a distribuit pe contul său oficial de Twitter.

Oficialul SUA la Londra a adăugat că Donald Trump nu a stabilit o dată oficială a vizitei, însă relaţia sa cu Marea Britanie rămîne una bună.


"Absolut, cred că va merge. Nu a anunţat oficial, dar sper că o va face", a răspuns Woody Johnson atunci cînd a fost întrebat de reporteri dacă o vizită oficială a preşedintelui SUA în Marea Britanie este posibilă.

Ambasadorul SUA a menţionat că vizita Theresei May la Washington, în luna ianuarie, a reprezentat prima vizită a unui lider străin de la debutul mandatului prezidenţial al lui Donald Trump.

Cu toate acestea, mai mulţi oficial britanici susţin că preşedintele SUA nu mai este binevenit în Marea Britanie, din cauza mesajelor rasiste postate pe reţeaua de socializare Twitter.

Cînd un purtător de cuvînt al Theresei May a declarat că acţiunea lui Donald Trump a fost greşită, acesta a răspuns cerîndu-i premierului să se concentreze asupra "terorismului distructiv din Marea Britanie".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?