X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Prima zăpadă a provocat 47 de accidente rutiere

11 dec. 2017,, 12:40   Societate
2061 0

Prima zăpadă a venit cu "surprize". În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării s-au produs 47 de accidente rutiere. Dintre acestea, 18 s-au soldat cu decesul a trei persoane şi traumatizarea altor 30, notează NOI.md.

Mai exact, din cauza vitezei neadecvate, a vizibilității, a condițiilor şi a situației rutiere, au avut loc nouă accidente, în care au decedat două persoane şi 18 au fost traumatizate. Iar pentru că unii şoferi nu şi-au echipat maşinile cu anvelope de iarnă, s-au înregistrat şase accidente rutiere, în urma cărora o persoană şi 14 au fost traumatizate.

Totodată, în urma neacordării priorității altor vehicule, s-au produs cinci accidente rutiere, soldate cu un deces şi 7 traumatizați, iar alte patru persoane au suferit traumatisme din cauza altor patru accidente produse pe fundalul neacordării priorității pietonilor.

Pe lîngă aceste încălcări, în perioada 8-10 decembrie, inspectorii de patrulare au acționat și la menținerea ordinii publice, fiind depistați:
- 477 de șoferi care au depășit limita de viteză admisă:
- 33 de conducători auto în stare de ebrietate la volan;
- 235 de solicitări din partea șoferilor și cetățenilor.

În acest context, INP îndeamnă conducătorii auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele pregătite pentru circulație în condiții de iarnă: anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, o pătură, un termos cu cea, iar bateria telefonului să fie încărcată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?