X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Lifturile din capitală prezintă pericol pentru viața locuitorilor

11 dec. 2017,, 11:12   Capitala
2318 0

Viața locuitorilor capitalei este amenințată de ascensoarele defecte, notează NOI.md.

90% dintre ascensoarele din orașul Chișinău trebuie reparate sau chiar schimbate. 20% dintre ele au depășit termenul de exploatare cu peste 40 de ani, iar restul 70% sînt mai vechi cu 20-40 de ani decît prevăd normele. Silvia Radu a solicitat ca pe parcursul anului 2018 să fie fie întreprinse măsuri urgente în acest domeniu.

„Toate ascensoarele din capitală care au o vechime de peste 40 de ani să fie schimbate începînd cu anul viitor”, le-a solicitat responsabililor primarul general interimar.

Drept răspuns, Petru Gontea a menționat că LiftService și-a onorat obligațiunile, deservind ascensoarele existente prin schimbarea de piese și a uleiurilor, însă nu există bani pentru schimbarea lor.

„Toate ascensoarele sînt perfecte din punct de vedere tehnic și nu prezintă niciun pericol pentru oameni. Reparații capitale au fost făcute la practic toate ascensoarele. Din banii planificați pentru anul 2018, adică 9,5 milioane, putem restabili doar 7-8 ascensoare”, a punctat Gontea.


„Mă simt în fiecare zi ca un pompier care descoperă cîte o bombă cu ceas în fiecare zi”, a reacționat Silvia Radu.

Potrivit primăriței, în lipsa unei administrări corecte, responsabilii ar putea găsi ascensoare fie la jumătate de preț, fie sponsorizate din surse externe.

„În 2018 trebuie să schimbăm toate ascensoarele care au peste 43 de ani. Eu nu cred că consilierii ar fi împotrivă să facem asta, dacă asta este un risc pentru viețile noastre. Vreau să fie făcut cît mai eficient, să nu cheltuim nejustificat cînd putem primi finanțări externe”, a punctat Radu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?