Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

UE şi Japonia au încheiat un acord de parteneriat economic

10 dec. 2017,, 00:02   Externe
2607 0

Uniunea Europeană şi Japonia au încheiat, vineri, un acord de parteneriat economic, a anunţat purtătorul de cuvînt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit unei declaraţii comune a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a premierului japonez Shinzo Abe, "finalizarea negocierilor între UE şi Japonia demonstrează o voinţa politică puternică pentru a menţine sus steagul comerţului liber şi pentru a transmite un mesaj puternic lumii".

Acordul de Parteneriat Economic (APE) a primit aprobarea finală din partea comisarului european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, şi a ministrului japonez de Externe, Taro Kono.

"Acordul de Parteneriat Economic UE-Japonia este unul dintre cele mai mari şi mai cuprinzătoare acorduri economice pe care le-au încheiat pînă în prezent UE şi Japonia. Acesta va crea o zonă economică uriaşă, cu 600 de milioane de locuitori şi aproximativ 30% din PIB-ul mondial, şi va deschide oportunităţi importante de comerţ şi investiţii pentru consolidarea economiilor noastre. Suntem convinşi că, odată implementat, acest acord va asigura o creştere economică durabilă şi va stimula crearea de locuri de muncă, confirmînd, în acelaşi timp, angajamentul nostru faţă de cele mai înalte standarde de protecţie a muncii, a siguranţei, a mediului şi a consumatorilor", se mai arată în comunicatul Comisiei Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?