X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Te pornești la drum! Poliției de Frontieră te atenționează

9 dec. 2017,, 13:30   Societate
7665 0

În condițiile în care, începînd cu ziua de vineri, după masă, și pînă duminică noaptea, crește considerabil numărul de persoane și mijloace de transport în mai multe puncte de trecere, Poliția de Frontieră vine cu o serie de recomandări pentru conducătorii auto:

- verificați valabilitatea şi statutul documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat. La fel, în cazul traversării frontierei împreună cu copiii, consultaţi rubrica TRAVERSARE MINORI, amplasată pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră.

- în cazul în care beneficiaţi de pluralitatea de cetăţenii, la traversarea hotarului să prezentaţi paşaportul respectiv (de exemplu, cel romînesc) şi un act de identitate eliberat de autorităţile Republicii Moldova. Documentul moldovenesc va servi ca dovada cetăţeniei Republicii Moldova şi vă va scuti de verificările suplimentare, referitoare la respectarea termenului de şedere. Totodată, acest fapt va permite micşorarea timpului de aşteptare pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat şi, evident, va crea condiţii favorabile pentru cetăţeni la traversare.

- în situaţiile în care apar întrebări adiționale cu privire la traversarea frontierei de stat, participanții la traficul transfrontalier pot suna la numărul de telefon 022 259 717 (LINIA VERDE), disponibil 24/24.

- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor.


- consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru toate categoriile de mijloace de transport.

- pentru informații complete privind trecerea frontierei Republicii Moldova accesați de asemenea platforma online www.frontiera.gov.md.

- manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținînd cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?