Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Acțiune de protest împotriva deschiderii Oficiului de legătură NATO la Chișinău

8 dec. 2017,, 17:21   Societate
1857 1

Membri și susținători ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au organizat o acțiune de protest vineri, 8 decembrie, în fața Centrul Skytower, unde prim-ministrul Pavel Filip și secretarul general adjunct NATO Rose Gottemoeller susțineau o conferință de presă cu prilejul inaugurării Oficiului NATO la Chișinău.


Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, deputatul Vlad Batrîncea, a declarat că guvernarea a transformat țara într-un ostatic al jocurilor geopolitice. Parlamentarul a menționat că apropierea de NATO nu va aduce beneficii oamenilor din Moldova, ci doar autorităților.

Potrivit PSRM, decizia Guvernului Republicii Moldova de a deschide Oficiul NATO este un alt act neconstituțional al regimului de la guvernare, o continuare logică a politicii de ignorare a neutralității țării și a voinței majorității cetățenilor. După adoptarea unei legi scandaloase și antidemocratice privind „combaterea propagandei ruse", deschiderea biroului NATO la Chișinău este un alt pas spre ruperea relațiilor dintre Moldova și Rusia, menționează socialiștii.

Oficiul de legătură NATO în Republica Moldova a fost inaugurat astăzi, 8 decembrie, la Chișinău. Acesta este o misiune diplomatică cu experți din statele partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova, nu are implicații militare și este instituit în conformitate cu prevederile acordului semnat la Bruxelles, pe 29 noiembrie 2016, de către prim-ministrul Pavel Filip și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?