Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Tensiunea arterială scade cu 14 ani înainte de momentul morţii

9 dec. 2017,, 03:00   Externe
5860 0

Tensiunea arterială tinde să scadă cu 14 ani înainte de moarte, este una dintre concluziile unui studiu publicat în jurnalul American Medical Association Internal Medicine.

Cercetătorii din cadrul Universităţii Exeter din Marea Britanie au analizat 46.634 de rapoarte medicale ale cetăţenilor britanici care au murit la vârsta de 60 sau peste. Conform Science Daily, eşantionul mai mare cuprindea persoane atît sănătoase, cît şi persoane cu boli cardiace sau demenţă.

Aceştia au descoperit că declinul tensiunii arteriale era mult mai accentuat în cazul pacienţilor cu demenţă, insuficienţă cardiacă, cât şi în cazul acelora care au avut o tensiune arterială crescută la începutul studiului. Dar declinul pe termen lung a fost descoperit în cazul tuturor pacienţilor, chiar şi al celor fără niciun diagnostic. ''Studiul evidenţiază importanţa cercetărilor de evaluare a pacienţilor vârstnici,'' a afirmat George Kuchel, unul dintre autorii studiului din cadrul Universităţii din Connecticut. ''Nu aş dori ca lucrarea noastră să fie interpretată ca o sugestie pentru netratarea hipertensiunii sau oprirea medicaţiei pentru tensiunea arterială,'' adaugă el.

De asemenea, specialistul sugerează că scăderea presiunii arteriale ar trebui luată în serios de medici în cazul persoanelor vîrstnice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?