X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vizitatorii NOI.md susțin organizarea unui referendum anti-mixt

8 dec. 2017,, 12:51   Politică
3406 7

Potrivit unui sondaj organizat de portalul de știri NOI.md, aproape 70% dintre cititori ar susține organizarea unui referendum privind anularea sistemului de vot mixt.

Datele sondajului arată că 1252 de cititori ar opta pentru organizarea unui referendum (64,8%), 479 ar fi împotriva organizării acestuia (24,8%), 106 sînt indiferenți (5,5%) iar 94 nu sînt informați la acest subiect (4,9%).

Reamintim că ideea de organizare a referendumului împotriva sistemului electoral mixt a fost expusă de un grup de ONG-uri.

Reprezentanții ONG-urilor au menționat că, în decurs de o lună, vor forma grupul de inițiativă pe care îl vor înregistra la Comisia Electorală Centrală. După înregistrare, va începe colectarea se semnături în vederea susținerii referendumului.

Drept urmare, trei partide de opoziție, Platforma DA, „Partidul Nostru” și Partidul Comuniștilor, au salutat inițiativa societății civile și chiar s-au arătat dispuse să ajute în procesul de colectare a semnăturilor și desfășurarea campaniei electorale. Pe cînd PDM s-a arătat sceptic în posibilitatea de a reuși organizarea unui astfel de pleibiscit.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?