X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Gamurari, despre decizia categorică a lui Dodon

7 dec. 2017,, 16:41   Politică
3778 5

După ce Igor Dodon a declarat că nu va promulga „în niciun caz” proiectul de lege privind combaterea propagandei ruse din Republica Moldova, Partidul Democrat, care a fost și autor al proiectului, susține că decizia lui Dodon este încă un gest populist și o manifestare a dragostei față de Federația Rusă.

Declarația a fost făcută pentru Realitatea.md de către purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari.

„Partidul Democrat a luat act de cunoștință privind acest subiect. Astfel, considerăm că declarația lui Igor Dodon este un gest populist. Aceasta este ultima lui încercare de a păstra relația cu Federația Rusă”, a declarat Gamurari.

Acesta a subliniat că în cazul în care Igor Dodon nu va promulga legea privind propaganda rusă, Partidul Democrat o va propune spre promulgare și a doua oară.

„Atunci va fi nevoit să semneze proiectul de lege! Știm cu toții ce se întîmplă atunci cînd președintele încalcă Constituția”, a menționat purtătorul de cuvînt al PD.


De menționat că Igor Dodon, acum o oră, a declarat într-o postare pe rețele de socializare că proiectul de lege respectiv este „nu doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvîntului şi libertatea de exprimare și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informaţie, dar şi o demonstrare a incapacităţii totale a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului”.

Parlamentul Republicii Moldova au votat astăzi, în timpul ședinței, în prima și a doua lectură proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Codului Audiovizualului, care prevede măsuri de prevenire și combatere a propagandei ruse, precum și securizarea spațiului informațional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?