Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon nu va semna legea care interzice emisiunile informative ale canalelor TV din FR

7 dec. 2017,, 15:20   Politică
3049 12

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că nu va semna, în niciun caz, legea care prevede interzicerea totală a difuzării emisiunilor informaţional-analitice ale televiziunilor rusești.

Șeful statului a scris pe rețelele de socializare căproiectul de lege în cauză, elaborat Partidul Democrat,nu numai că vine în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvîntului şi libertatea de exprimare, ci și cu legislațiaconstituțională privind dreptul cetățenilor la acces la informaţie, dar şidemonstrează incapacitatea totală a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului.

Președintele a menționat că «cu cît majoritatea parlamentară pro-europeană provizorie intensifică retorica antirusească şi încearcă să facă totul pentru a deteriora relaţiile cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă –, cu atît mai mult cetăţenii Moldovei văd caracterul distructiv al acestor acţiuni şi pericolul lor, în primul rînd, pentru economia ţării, iar, ca efect, asupra vieții cetăţenilor de rînd».

Șeful statului a spus că este puţin probabil ca atare idei, care sînt un element al unui plan masiv de incitare a isteriei antiruseşti în ţară, să reprezinte un „produs” exclusiv al Partidului Democrat. După spusele Dlui, este evident faptul că aceasta este o rugăminte din afară, care se înscrie în tabloul general, global, orientat împotriva Rusiei.

«În cazul în care majoritatea parlamentară presupune că astfel de acţiuni o vor ajuta să spulbere dorinţa a peste 65 la sută dintre cetăţenii Moldovei de a avea relaţii de prietenie cu Federaţia Rusă, să conștientizeze că greșește amarnic. Pe noi ne leagă raporturi istorice de prietenie de secole, avem o singură credinţă - ortodoxă, interese economice comune şisînt convins mai multe proiecte comune pentru viitor», a declarat Dodon.


Totodată, Dlui a ținut să atenționeze că în secolul nostru, cel al informatizării, în condițiile de dezvoltare a Internetului, astfel de inițiative îşi pierd sensul.

«Interdicțiile nu le vor fi de ajutor. Or, oamenii vor opta să privească ceea ce consideră necesar să privească, nu ceea ce li se impune. Dimpotrivă, ceea ce este interzis va fi căutat cu un interes şi mai mare», a menționat președintele Moldovei.

Igor Dodon a subliniat că orice încercări de a „pune beţe în roate” cooperării şi dialogului stabilit la nivel de şefi de state între Federația Rusă şi Republica Moldova, comise de Partidul Democrat şi sateliţii săi, în decursul acestui an, în final, s-au dovedit a fi un eşec total.

De asemenea, Dlui a menționat că aprecierea acţiunilor regimului actual, inclusiv a acestor iniţiative, va fi făcută nu de către înalții demnitari de la Bruxelles, Washington, ci de către cetăţenii Moldovei, la alegerile următoare, cînd acest regim va deveni istorie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?