X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Bălan a avut mai multe consultări ce au vizat reglementarea transnistreană

7 dec. 2017,, 12:41   Politică
2520 1

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut mai multe consultări cu reprezentanții OSCE, în cadrul cărora a fost discutată problema reglementării transnistrene, notează NOI.md.

Consultările au avut loc în contextul participării la lucrările celei de-a XXIV-a reuniuni a Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfăşoară la Viena, Austria, în perioada 7-8 decembrie.

Acestea au drept scop coordonarea pozițiiilor consolidate pe marginea proiectului de declarație cu privire la negocierile în procesul de reglementare transnistreană în formatul „5+2”.

Proiectul de document menționat urmează să aprecieze rezultatele înregistrate în procesul de negocieri pe durata președinției în exercițiu a OSCE exercitate de Austria în anul 2017, să formalizeze angajamentele actorilor implicați și acțiunile prioritare preconizate a fi realizate în anul 2018 pe parcursul președinției italiene în OSCE, precum și să formuleze mesaje de impulsionare a activității tuturor platformelor de negocieri existente în vederea obținerii unor progrese substanțiale în procesul de reglementare a dosarului transnistrean.

În mod tradițional, reuniunea respectivă este organizată la finele anului în curs și întrunește delegații din cele 57 state-membre ale OSCE, conduse de către miniștrii afacerilor externe. Aceasta le oferă participanţilor oportunitatea de a revizui și evalua activitățile organizației, consolidînd dialogul în materie de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?