X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Grădina Botanică, dotată cu colectoare solare

6 dec. 2017,, 17:12   Societate
2259 0

Un set de colectoare solare care vor produce apă caldă a fost instalat la Grădina Botanică a Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM).

Aparatele au fost produse de o companie autohtonă de la Parcul Industrial „Răut” din Bălţi şi au fost oferite în cadrul unui proiect implementat de Agenţia pentru Eficienţă Energetică (AEE), prezentat astăzi presei, comunică Moldpres.

Colectoarele solare vor asigura cu apă caldă Blocul biotehnologic al Grădinii Botanice, în ale cărui laboratoare se obţine material vegetativ pentru specii de plante rare incluse în Cartea Roşie a R. Moldova și care nu regenerează pe căi de înmulţire tradiţionale.

Dotarea Blocului biotehnologic cu colectoare face parte din programul „Consolidarea capacităţii de producţie locală a sistemelor solare de energie termică în R. Moldova”. Acesta este implementat de Agenţia pentru Eficienţă Energetică, cu finanţare din partea Guvernului Poloniei şi Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO). Bugetul total al proiectului este de 280 707 dolari, dintre care pentru Grădina Botanică s-au cheltuit aproximativ o sută de mii de lei.

Prin prezentarea de astăzi de la Grădina Botanică a fost dat startul Zilelor „Moldova Eco Energetică”, care se vor desfăşura în perioada 6-8 decembrie. Agenda evenimentului include mai multe întruniri şi expoziţii organizate la Centrul Expoziţional „Moldexpo”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?