Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Zeci de mii de țigarete, depistate la Sculeni

6 dec. 2017,, 17:01   Societate
2414 0

Doi conaționali, în vîrstă de 35 și, respectiv, 40 de ani, sînt cercetați de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru tentativa scoaterii din țară a 60 000 de țigarete, tăinuite de la controlul vamal.

Cazul a fost raportat în dimineața zilei de astăzi de către vameșii de la Sculeni, care, acționînd în baza analizei de risc, au dispus scanarea autocamioanelor conduse de către cei doi bărbați.

În cadrul examinării imaginilor generate de sistemul de scanare, vameșii au relevat prezența unor obiecte suspecte în rezervoarele de combustibil. Ulterior, în urma extragerii bunurilor din locurile indicate, s-a constatat că în fiecare autovehicul erau disimulate cîte 30 000 de țigarete marca Rothmans, cu timbru de acciz al RM.

Din primele cercetări, vameșii au stabilit că contravenienții sînt angajați ai unei companii de transport, care a mai fost anterior implicată în traficul ilicit de țigarete, motiv pentru care a fost încadrată în categoria operatorilor cu risc sporit de fraudare.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbații riscă amenzi care pot varia de la 3 000 pînă la 4 500 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?