Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

“Bucuria” cu care a început ședința Guvernului

6 dec. 2017,, 15:27   Politică
3317 1

Prim-ministrul Republicii Moldova și-a început astăzi discursul cu un mesaj de felicitare la adresa ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în legătură cu includerea mărțișorului în Lista reprezentativă UNESCO, transmite NOI.md.

Premierul a declarat că acest fapt este un moment de mîndrie pentru Republica Moldova, mulțumindu-le tuturor celor implicați în obținerea acestui rezultat.

„Este o realizare. Doamnă Babuc, vreau să vă mulțumesc. Transmiteți-le mulțumiri și celor implicați. Nu este simplu. Doritori sînt mulți și adresări sînt multe, dar cînd se depune muncă și efort, atunci reușim. Este un moment de mîndrie. Exact acest lucru l-am simțit anul trecut, atunci cînd în lista UNESCO a fost introdus covorul national. Dincolo de lucrurile materiale, acest lucru este foarte simbolic, cu care trebuie să ne mîndrim. Mulțumim și partenerilor externi”, a afirmat Pavel Filip.

Lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial cuprinde elemente culturale imateriale din toată lumea şi are scopul de a le proteja și de a promova înțelegerea semnificației lor. Această listă este publicată de Comisia interguvernamentală pentru păstrarea patrimoniului cultural imaterial, iar membrii acesteia sînt aleși de statele membre întrunite în Adunarea Generală a ONU.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?