X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Mărţişorul a fost inclus în Lista reprezentativă UNESCO

6 dec. 2017,, 14:41   Societate
4188 0

Mărţişorul a fost inclus în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Anunţul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, pe o reţea de socializare.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei UNESCO, care a avut loc pe insula Jeju, din Coreea de Sud.

Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial cuprinde elemente culturale imateriale din toată lumea, şi are scopul de a le proteja și de a promova înțelegerea semnificației lor. Această listă este publicată de Comisia Interguvernamentală pentru păstrarea Patrimoniului Cultural Imaterial, iar membrii acesteia sînt aleși de statele membre întrunite în Adunarea Generală a ONU.

Lista a fost înființată în 2008 cînd a intrat în vigoare Convenția pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Imaterial⁠ din 2003.

În 2016, tehnicile tradiţionale de realizare a covoarelor în Romînia şi Republica Moldova au fost înscrise în patrimoniul cultural UNESCO.


Iar în 2013, ţara noastră şi Romînia au mai introdus pe lista patrimoniului UNESCO "Colindatul de ceată bărbătească în Romînia și Republica Moldova".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?