Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PDM reacționează! Cum comentează faptul că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în Rusia

6 dec. 2017,, 11:39   Politică
4989 5

PDM îşi exprimă dezaprobarea faţă de acţiunile provocatoare de hărţuire şi persecuţie politică la care sînt supuşi în continuare, de către Federaţia Rusă, reprezentanţii partidului şi oficiali ai Guvernului şi Parlamentului.

Reacția vine după ce în presa rusă a apărut informația precum că în Federația Rusă ar fi fost deschis un dosar penal pe numele liderului PDM, Vladimir Plahotniuc.

PDM informează că în ultimul an au fost intentate zeci de dosare de urmărire sau penale împotriva unor oficiali politici şi guvernamentali din Republica Moldova. A fost respins de către Interpol şi alte instituţii internaţionale un număr foarte mare de solicitări din partea unor instituţii din Federaţia Rusă, care au fost apreciate ca reprezentînd acţiuni de hărţuire şi persecuţie politică la adresa oficialilor moldoveni. Acest eşec de credibilitate înregistrat de autorităţile ruse a dus la o radicalizare şi mai mare a acţiunilor de harţuire politică, menționează sursa citată.

“Aceste abuzuri derulate de cîteva instituţii din Rusia au la bază motive geopolitice, de intimidare, şantaj şi hărţuire a oficialilor moldoveni. O altă motivaţie din spatele acestor dosare fabricate în Federaţia Rusă constă în acoperirea unor persoane acuzate de infracţiuni pe teritoriul Republicii Moldova, persoane care au desfăşurat şi desfăşoară activităţi în interesul serviciilor speciale ruse şi împotriva Republicii Moldova. Iar momentul declanşării acestor acţiuni de hărţuire politică a coincis cu iniţierea şi avansarea autorităţilor de anchetă moldoveneşti în investigaţia privind spălarea a 22 de miliarde de dolari, bani proveniţi din Federaţia Rusă, prin intermediul unor bănci moldoveneşti” se menționează într-un comunicat de presă.

În acest context, PDM cere Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova să întreprindă măsurile care se impun pentru a condamna, din nou, oficial, aceste acţiuni de hărţuire politică, avînd în vedere că nici pînă astăzi Federaţia Rusă nu a răspuns demersului anterior al Guvernului şi Parlamentului privind abuzurile comise împotriva mai multor oficiali moldoveni.


De asemnea, PDM va informa instituţiile internaţionale în legătură cu noile abuzuri comise de Federaţia Rusă împotriva unor oficiali politici, guvernamentali şi parlamentari ai Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?