Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin: Schimbarea sistemului electoral nu s-a făcut cinstit și democratic

6 dec. 2017,, 08:41   Politică
2583 3

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că schimbarea sistemului electoral nu s-a făcut cinstit și democratic.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

„Putem să ne conformăm noului sistem electoral pentru a nu scăpa un ciclu de patru ani la putere. Partidele care nu participă la alegeri și nu au mandate în Parlament au altă soartă, dar nu putem să recunoaștem că aceasta s-a făcut cinstit și democratic”, a declarat Vladimir Voronin. Potrivit lui, avantajat de acest sistem electoral mixt este Partidul Socialiștilor.

Liderul comuniștilor a afirmat că formațiunea sa, rămasă cu doar șapte mandate în Parlament, nu a avut cum să se opună votării acestei modificări. Vladimir Voronin a menționat că va susține inițiativa venită din partea societății civile cu privire la inițierea unui referendum legislativ pentru abrogarea sistemului electoral mixt. „Noi ne-am aliniat la aceste organizații și vom începe să colectăm semnături pentru a desfășura referendumul legislativ legat de schimbarea acestei legi”, spune președintele PCRM.

Referindu-se la sistemul actual după care este guvernată Republica Moldova, analistul Anatol Țăranu susține că acesta nu a fost format începînd cu anul 2009 de cînd au venit la putere partidele pro-europene, dar cu mult timp înainte, atunci cînd la conducere erau comuniștii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?