X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Avocatul Poporului: Andrei Brăguța este victima unui sistem defect (DOC)

5 dec. 2017,, 15:29   Societate
3622 0

Andrei Braguța este victima unui sistem defect, iar vinovat de decesul acestuia se face statul.

Opinia aparține avocatului poporului și a fost expusă în cadrul unei conferințe de presă, în care a fost făcut public raportul special privind rezultatele investigației în cazul decesului lui Andrei Brăguța.

Potrivit datelor prezentate, s-a constatat că în cazul decesului din penitenciar sînt multe neclarități și nereguli. Iar principalul motiv care a dus la deces în penitenciar au fost mai multe erori de sistem, dar și încălcări ale drepturilor și libertăților victimei.

Potrivit lui Alexandru Zubco, șef al Secției prevenirea torturii din cadrul Oficiului „Avocatul poporului”, raportul constată o serie de abuzuri din cadrul mai multor verigi din sistem.

„Investigația nu a fost îndreptată spre acumulare de probe pentru pedepsirea cuiva, ci scopul major a fost de a identifica motivele care au condus la decesul lui Andrei Brăguța, și anume problemele ce țin de sistem. Scopul a fost să răspundem ce s-a întîmplat în acest caz. Aceste concluzii și recomandări nu sînt încă definitive. După prezentarea acestui raport, va fi discutat în cerc restrîns, cu organele implicate în acest caz, iar în urma discuțiilor vom îmbunătăți aceste recomandări”, a precizat ombudsmanul.


În cadrul raportului au fost făcute o serie de constatări și recomandări ce urmează a fi prezentate autorităților din domeniu și, nu în ultimul rînd, expediat autorităților naționale și instanțelor de judecată, în calitate de ajutor în examinarea acestui caz, dar și organismelor internaționale din domeniu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?