X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CCI și ANSA vor coopera în domeniul siguranței alimentelor

5 dec. 2017,, 14:30   Economie
2572 0

Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Moldovei și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară (ANSA) au semnat un acord de cooperare, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al CCI, documentul are drept scop stabilirea unei colaborări durabile între părți, în vederea asigurării siguranței alimentelor, respectării cadrului legislativ național în domeniul siguranței alimentelor, care le va permite consumatorilor să-și exercite drepturile respective și să beneficieze de pe urma lor.

Conform actului semnat, CCI a RM și ANSA vor coopera în următoarele domenii de activitate: realizarea de programe, proiecte în domeniul siguranței alimentelor; contribuirea la procesul de conștientizare a dreptului fiecărui consumator de a obține informații complete și veridice despre alimentele comercializate organizarea cursurilor de instruire, misiuni economice ce au drept scop informarea mediului de afaceri despre cerințele import-export a produselor alimentare etc.

În cadrul evenimentului, președintele CCI, Sergiu Harea, a declarat că instituția camerală are drept scop facilitarea comerțului și promovarea produselor naționale atît în țară, cît și peste hotare. „Prin evenimente de susținere a businessului, cum ar fi expoziții, tîrguri, mese rotunde, seminare etc., promovăm producătorul autohton, însă pentru aceasta avem nevoie și de parteneri puternici. De aceea, semnarea unui acord de cooperare între instituțiile noastre va permite CCI și ANSA să ofere mediului de afaceri servicii, potrivit cadrului legislativ național în domeniul siguranței alimentelor, dar și să promoveze produsele autohtone în țară și peste hotare”, a menționat președintele Camerei.

Directorul general ANSA, Gheorghe Gaberi și-a manifestat dorința de conlucrare cu CCI, ceea ce ar oferi servicii mult mai profesionale, reducerea timpului necesar pentru conformarea formalităților existente.


În urma acordului semnat, părțile au convenit ca în cadrul Expoziției naționale “Fabricat în Moldova 2018”, ANSA să participe cu un stand și să organizeze un eveniment de informare a businessmenilor despre siguranța alimentelor, import, export etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?