X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Artiștii au susţinut aseară un concert caritabil

5 dec. 2017,, 09:31   Societate
1736 0

Generozitatea a unit aseară mai mulţi interpreţi autohtoni într-un concert în susţinerea lui Vasilică Gonciari, fiul celui mai cunoscut olar din Moldova, care luptă cu cancerul.

Pe scena Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici" din Capitală au urcat mai mulţi artişti, printre care Iurie Sadovnic, Nelly Ciobanu şi Lenuţa Gheorghiţă.

Artiştii speră că banii donaţi de spectatori îl vor ajuta pe Vasilică să încheie tratamentul pentru a se întoarce cît mai repede acasă.

"E altfel de concert fiindcă simţi că aici nu stă la mijloc banul, să cîştigi sau ceva. La mijloc e omenia, la mijloc e prietenia dintre noi şi la mijloc e ajutorul comun. Noi toţi trebuie să ne ajutăm la nevoie", a spus interpretul Iurie Sadovnic.

"Este un pui de om, sînt sigură că toată lumea îşi doreşte să se facă bine. Şi noi de aceea ne-am adunat mînă de la mînă ca să încercăm, poate adunăm această sumă", a spus interpreta Lenuța Gheorghiță.

"Să poţi ajuta pe cineva este un lucru minunat. Este un lucru minunat. Vasilică merită să trăiască mai departe, este un tînăr care tot viitorul în faţă şi evident îl susţinem cu tot ce putem", a spus interpreta Nelly Ciobanu.

Cei care au venit la concert îi transmit lui Vasilică gînduri bune şi multă putere.

"Vrem să ajutăm şi noi acest băieţel deştept."

"Am auzit că este un băieţel bolnav şi are nevoie de ajutor şi am venit să facem o binefacere."

"Ştiu cît de aşteptat este el de lutul de acasă. Pentru a deveni şi el meşter popular ca şi taică-său, ca şi bunelul său."

Tatăl lui Vasilică spune că băiatul continuă lupta cu boala.

"E în recuperare şi trebuie tumorul ucis pînă la capăt. El a fost stopat, ucis, doar că trebuie şi eliminat. Chiar concertul acesta nu e partea materială principalul. Este că s-a făcut pentru el lucrul acesta", a spus tatăl lui Vasilică, Vasile Goncear.

De două luni, Vasilică Gonceari, care la numai 13 ani suferă de o formă gravă de cancer, se află într-o clinică privată din Turcia. El a urmat un curs de chimioterapie şi se simte mai bine. Pentru a învinge boala, familia Gonciari are nevoie de 100 de mii de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?